top of page
NFF

TheNextFilmFestival

TheNextFilmFestival er Danmarks største åbne filmkonkurrence og filmevent for filmskabere under 21. Her kan du møde andre unge filmfolk, folk fra den professionelle filmbranche og dit nye publikum. 

TheNextFilmFestival samarbejder med den danske filmbranche, som donerer præmier til vinderne. Derfor får du ikke alene mulighed for at få vist din film på storskærm, du får også chancen for at vinde for eksempel penge eller udstyr til din næste filmproduktion.

TheNextFilmFestival starter med regionale filmfester fem forskellige steder i landet i maj/juni. Her vises regionens bedste film samtidig med at der er besøg af en skarp professionel filmskaber. Når du tilmelder din film, vælger du hvilken region den skal vises i, og så er den automatisk med i konkurrencen om at gå videre til finalen, som foregår over flere dage i Odense i slutningen af august/starten af september. Finalen er en selvstændig del af Odense internationale filmfestival. 

 

Som den eneste danske festival for unge, byder vi alle typer film velkommen. Dokumentar, fiktion, kunstfilm eller musikvideo – det eneste juryen ser på, er om filmen virker! Om den vækker følelser, om den skaber en reaktion hos publikum og om vi kan mærke at du og dit filmhold har lagt kræfter i filmen.

Læs mere om Odense Filmfestival her! 

Hør instruktør Tone Ottilie fortælle om TheNextFilmFestival

Få musik til din film

Få musik til din film

Alle film der deltager i TheNextFilmFestival, SKAL have clearet musikrettighederne. Har de ikke det, kan de ikke deltage.


Vi kan tilbyde en fantastisk mulighed for at downloade musik fra APPOLO MUSIC og deres musikdatabase findthetune.com.

Der er kun tre betingelser:

  1. din film må ikke være en kommerciel film (dvs. støttet og betalt af et selskab).

  2. Den skal laves med den intention at deltage i TheNextFilmFestival, og skal derfor overholde vores regler.

  3. Når du har lavet filmen færdig skal du rapportere til findthetune hvilken musik du har brugt, og hvor meget du har brugt. De oplysninger skal de bruge til at aflønne deres kunstnere – men du skal ikke betale noget.

findthetune.com er en fantastisk hjemmeside. Der er mange hundrede tusind numre, så giv ikke op bare fordi du ikke kan finde det du vil bruge lige med det samme. Du finder ikke dine yndlings rock eller pophit, men masser af fantastisk stemningsladet musik i alle genrer.

Bemærk at der kan gå op til 7 dage inden du modtager dit password.

For at få et password skriver du til Charlotte Hald Mathiasen på Apollo Music –charlotte@apollomusic.dk.

 

Skriv at du skal bruge musikken til en film til TheNextFilmFestival.

Skriv også:

– Film/Projekt titel

– Kontaktperson (Voksen, 18+)

– Telefonnummer

– E-mail adresse

Tilmelding

Tilmelding

Lav en vinderfilm

Lav en vinderfilm

Der findes naturligvis ikke en færdig opskrift på, hvordan man vinder en filmfestival, men vi kan godt fortælle hvad du ikke nødvendigvis har brug for: overlegen teknik; dyre kostumer og fantastiske special effects.

Både juryerne og publikum til TheNextFilmFestival stemmer med hjertet. En godt fortalt god historie, en modig og veludført ide, en film der får tilskueren til at føle, grine eller græde. Det er det, der tæller.

Film der ved første øjekast imponerer med blændende teknik eller komplicerede ideer har ofte tabt til en fin lille film, der har ramt med noget ægte og ærligt, noget originalt og interessant i stedet for noget fortænkt og forstillet

Selvfølgelig vil det ikke skade, hvis en film både har en fantastisk ide, en velskrevet historie OG rigtig god teknik, men teknik og maner uden noget på hjerte kommer ikke nødvendigvis langt.

Så frygt ikke konkurrenter med det nyeste kamera og det dyreste klippeprogram. Kom glad med din gode film, selvom den måske knitrer og stikker lidt hist og pist.

En virkeligt godt råd er dog at se meget kritisk på længden af din film. Vi ser mange film af unge hvor op imod halvdelen af filmen er lange OG kedelige transportscener, eller scener hvor hovedpersonen sidder og ser trist ud eller læser en fortænkt filosofisk betragtning op. Alle de ting KAN godt fungere i en film – men det gør de meget sjældent. Det er flot i sig selv at du har skrevet og optaget de ting, men overvej nøje om det egentlig vil være interessant for andre end dig selv. Få altid nogen til at se filmen igennem og bed om deres ærlige mening inden du klipper helt færdigt. Det kan godt gøre ondt, men det er som regel godt for filmen. Hellere tre gode minutter, som får juryen til at ønske filmen var længere, end otte minutter som får juryen til at ønske, at den var stoppet for længe siden.

Vi belønner det, der bevæger os mest. Du har vores interesse – brug den med omtanke.

Se nogle af de tidligere vinderfilm herunder.

Tidligere vindere af TheNextFilmFestival

Tidligere vindere

Bedste film U16 - 2020

Filmtalentprisen - 2020

Bedste film U21 - 2020

Bedste film U21 - 2018

Bedste film U21 - 2017

Bedste film U21 - 2019

Bedste film U21 - 2016

Bedste film U21 - 2015

Bedste film U21 - 2014

Bedste film U21 - 2013

Bedste film U21 - 2012

bottom of page