TheNextFilmFestival

TheNextFilmFestival er Danmarks største åbne filmkonkurrence og filmevent for filmskabere under 21. Her kan du møde andre unge filmfolk, folk fra den professionelle filmbranche og dit nye publikum. 

TheNextFilmFestival samarbejder med den danske filmbranche, som donerer præmier til vinderne. Derfor får du ikke alene mulighed for at få vist din film på storskærm, du får også chancen for at vinde for eksempel penge eller udstyr til din næste filmproduktion.

TheNextFilmFestival starter med regionale filmfester fem forskellige steder i landet i maj/juni. Her vises regionens bedste film samtidig med at der er besøg af en skarp professionel filmskaber. Når du tilmelder din film, vælger du hvilken region den skal vises i, og så er den automatisk med i konkurrencen om at gå videre til finalen, som foregår over flere dage i Odense i slutningen af august/starten af september. Finalen er en selvstændig del af Odense internationale filmfestival. 

 

Som den eneste danske festival for unge, byder vi alle typer film velkommen. Dokumentar, fiktion, kunstfilm eller musikvideo – det eneste juryen ser på, er om filmen virker! Om den vækker følelser, om den skaber en reaktion hos publikum og om vi kan mærke at du og dit filmhold har lagt kræfter i filmen.

Læs mere om Odense Filmfestival her! 

Hør instruktør Tone Ottilie fortælle om TheNextFilmFestival

Få musik til din film

 

Alle film der deltager i TheNextFilmFestival, SKAL have clearet musikrettighederne. Har de ikke det, kan de ikke deltage.


Vi kan tilbyde en fantastisk mulighed for at downloade musik fra APPOLO MUSIC og deres musikdatabase findthetune.com.

Der er kun tre betingelser:

  1. din film må ikke være en kommerciel film (dvs. støttet og betalt af et selskab).

  2. Den skal laves med den intention at deltage i TheNextFilmFestival, og skal derfor overholde vores regler.

  3. Når du har lavet filmen færdig skal du rapportere til findthetune hvilken musik du har brugt, og hvor meget du har brugt. De oplysninger skal de bruge til at aflønne deres kunstnere – men du skal ikke betale noget.

findthetune.com er en fantastisk hjemmeside. Der er mange hundrede tusind numre, så giv ikke op bare fordi du ikke kan finde det du vil bruge lige med det samme. Du finder ikke dine yndlings rock eller pophit, men masser af fantastisk stemningsladet musik i alle genrer.

Bemærk at der kan gå op til 7 dage inden du modtager dit password.

For at få et password skriver du til Charlotte Hald Mathiasen på Apollo Music –charlotte@apollomusic.dk.

 

Skriv at du skal bruge musikken til en film til TheNextFilmFestival.

Skriv også:

– Film/Projekt titel

– Kontaktperson (Voksen, 18+)

– Telefonnummer

– E-mail adresse

 

Tilmelding

Lav en vinderfilm

 

Der findes naturligvis ikke en færdig opskrift på, hvordan man vinder en filmfestival, men vi kan godt fortælle hvad du ikke nødvendigvis har brug for: overlegen teknik; dyre kostumer og fantastiske special effects.

Både juryerne og publikum til TheNextFilmFestival stemmer med hjertet. En godt fortalt god historie, en modig og veludført ide, en film der får tilskueren til at føle, grine eller græde. Det er det, der tæller.

Film der ved første øjekast imponerer med blændende teknik eller komplicerede ideer har ofte tabt til en fin lille film, der har ramt med noget ægte og ærligt, noget originalt og interessant i stedet for noget fortænkt og forstillet

Selvfølgelig vil det ikke skade, hvis en film både har en fantastisk ide, en velskrevet historie OG rigtig god teknik, men teknik og maner uden noget på hjerte kommer ikke nødvendigvis langt.

Så frygt ikke konkurrenter med det nyeste kamera og det dyreste klippeprogram. Kom glad med din gode film, selvom den måske knitrer og stikker lidt hist og pist.

En virkeligt godt råd er dog at se meget kritisk på længden af din film. Vi ser mange film af unge hvor op imod halvdelen af filmen er lange OG kedelige transportscener, eller scener hvor hovedpersonen sidder og ser trist ud eller læser en fortænkt filosofisk betragtning op. Alle de ting KAN godt fungere i en film – men det gør de meget sjældent. Det er flot i sig selv at du har skrevet og optaget de ting, men overvej nøje om det egentlig vil være interessant for andre end dig selv. Få altid nogen til at se filmen igennem og bed om deres ærlige mening inden du klipper helt færdigt. Det kan godt gøre ondt, men det er som regel godt for filmen. Hellere tre gode minutter, som får juryen til at ønske filmen var længere, end otte minutter som får juryen til at ønske, at den var stoppet for længe siden.

Vi belønner det, der bevæger os mest. Du har vores interesse – brug den med omtanke.

Se nogle af de tidligere vinderfilm herunder.

Vindere 2019

 

Vindere af TheNextFilmFestival International 2019

Screenshot 2019-09-02 at 10.49_edited
Soaring Soldiers
Lost in the Everyday
Vis mere

The Zentropa Award

(Best international film)

Danske Dramatikere Award

(Best international script)

Audience Award

Four elements in good running techni
Vis mere

Special Mention

Vindere af TheNextFilmFestival U21 2019

Følg Mig!
Ibrahim & Andreas
Bubblehead
Vis mere

Filmtalentprisen

(Bedste film)

Danske Filminstruktører Prisen

(Bedste åben klasse)

Station Next Prisen

(Bedste fiktion)
 

Lost Boy
Quickstep
Vis mere

Station Next Prisen

(Bedste manus/idé)

Regner Grasten Film Prisen

(Publikumsprisen)

Vindere af TheNextFilmFestival U16 2019

Du, som er ung
Screenshot 2019-09-02 at 11.21.43
Gabriel & Salomon, Brødre i Rummet
Vis mere

Station Next Prisen

(Bedste film)

Danske Filminstruktører Prisen

(Bedste manus/idé)

Bedste skuespiller
 

Asta Lyager, Nul-tre-atten
Shh..
Hovedet over vand
Vis mere

Bedste skuespillerinde

Nordisk Film Biograf Odense Prisen

(Publikumsprisen)

Special Mention

Vindere af Skolefilmfestivalfinalen 2019

Flyv Fugl
Online Offline
Marius Lind Hansen, Ønskers Værker
Vis mere

Station Next Prisen

(Bedste film)

Station Nexts Manuskriptpris

(Bedste manus/idé)

Bedste skuespiller
 

Lærke Bendix Pedersen, Dare or Death
Ønskers Værker
Ønskers Værker
Vis mere

Bedste skuespillerinde

Publikumsprisen

Special Mention
 

Jury 2019

U16 & Skolefilmfestival:

Wikke & Rasmussen

Wikke & Rasmussen har været en stor og vigtig del af den danske filmbranche i mange år.

 

De har skrevet, instrueret og spillet med i en lang række film og TV-serier b.la. Julestjerner, Hannibal & Jerry, Flyvende Farmor og senest Gooseboy som har premiere til september.

U21:

Sara Hjort Ditlevsen

Sara Hjort Ditlevsen er skuespillerinde og instruktør og er bl.a. kendt for sine roller i Rita, Undskyld Jeg Forstyrrer og Perfekte Steder.

 

Ann-Lind Andersen

Ann Lind Andersen er filmanmelder på Go’ morgen Danmark, TV2, og har en fast månedlig film- og tv-guide i Modemagasinet IN. Hun har tidligere anmeldt for Berlingske i ti år og kan i år fejre 25 års jubilæum som filmanmelder. Ved internationale filmfestivaler som Cannes, Venedig og Stockholm har hun været medlem af filmkritikerjuryen. Hun er uddannet cand.mag med speciale i Filmvidenskab og har i mange år været Oscar-ekspert ved den årlige sending af Academy Awards på TV2 samt været juryformand i Svend-udvalget siden 2014, der hvert år uddeler Svend-prisen. Hun sidder i bestyrelsen for Danske Filmkritikere, der uddeler Bodil-prisen.

Prami Larsen

Prami Larsen er leder af Filmværkstedet, hvor han har set flere tusinde unge som gamle med instruktørdrømme. Han har skabt et miljø med det formål at få de største talenter frem til Filmskolen og branchen.

International:

Martin Strange Hansen

Martin Strange Hansen is an award-winning director. He is the only director in Denmark who has won two Oscars!

Kim Magnusson

I 1995 grundlagde Kim Magnusson M&M Productions med hans far, Tivi Magnusson. Han blev senere headhuntet til at styre Nordisk Films filmafdeling som CEO fra 2003-2009. I årene fra 1995-2014 har han produceret, eller været executive producer, på over 100 film, bl.a. Adams Æbler, Headhunter, Terkel i knibe, To Verdener, R, PUSHER II og PUSHER III. Kim har været Oscar® nomineret i kategorien “Live Action Short Film” 6 gange, og har vundet den eftertragtede pris 2 gange; i 1999 for Valgaften og i 2014 for Helium.

 

Kim Magnusson har været formand for producentforeningen i 9 år, samt formand for Dansk Film Akademi –en stilling han har besiddet siden 1999. Kim er stemmeberettiget medlem af AMPAS® samt både det danske og europæiske Film Akademi. Kim har lanceret ”Dansk Film Kompagni” forat udvikle og producere højtkvalitets, kommercielt drevne film. Kim deler sin tid imellem København og LA, hvor han har flere projekter i udvikling, inklusiv Last Witness af 20th Century Fox. Hans seneste projekt er Anders Walters første spillefilm I Kill Giants, som produceres med 1492, XYZ og Umedia. I 2018 landede han en samarbejdsaftale med den førende streamingtjeneste Netflix, som gør ham travlt optaget med at finde og producere originale spillefilm i hele skandinavien. 

Tidligere vindere af Bedste film U21

 

2019

2018

2017

Følg Mig
Svævende Soldater
UFO-Sandheden
Vis mere

2016

2015

2014

Manden med Paraplyen
BOY
Cherrybombs
Vis mere
Om Vold
At være Anna
Vis mere

2013

2012

© 2017 Copyright Station Next. Created by Malene Rønnest Nielsen.