© 2017 Copyright Station Next. Created by Malene Rønnest Nielsen. 

 

TheNextFilmFestival

TheNextFilmFestival er Danmarks største åbne filmkonkurrence og filmevent for filmskabere under 21. Her kan du møde andre unge filmfolk, folk fra den professionelle filmbranche og dit nye publikum. 

TheNextFilmFestival samarbejder med den danske filmbranche, som donerer præmier til vinderne. Derfor får du ikke alene mulighed for at få vist din film på storskærm, du får også chancen for at vinde for eksempel penge eller udstyr til din næste filmproduktion.

TheNextFilmFestival starter med regionale filmfester fem forskellige steder i landet i maj/juni. Her vises regionens bedste film samtidig med at der er besøg af en skarp professionel filmskaber. Når du tilmelder din film, vælger du hvilken region den skal vises i, og så er den automatisk med i konkurrencen om at gå videre til finalen, som foregår over flere dage i Odense i slutningen af august/starten af september. Finalen er en selvstændig del af Odense internationale filmfestival. 

 

Som den eneste danske festival for unge, byder vi alle typer film velkommen. Dokumentar, fiktion, kunstfilm eller musikvideo – det eneste juryen ser på, er om filmen virker! Om den vækker følelser, om den skaber en reaktion hos publikum og om vi kan mærke at du og dit filmhold har lagt kræfter i filmen.

Læs mere om Odense Filmfestival her! 

Hør instruktør Tone Ottilie fortælle om TheNextFilmFestival

Regionale Filmfester

 

TheNextFilmFestival starter med din regionale filmfest. Her vises så mange af de tilmeldte film som muligt, og de bedste går videre til finalen til Odense Filmfestival.

 

Du kan komme med til din regionale filmfest, uanset om du har en film med i konkurrencen eller ej. Der vil være rød løber, photoshoot, filmvisning, oplæg fra en professionel filmskaber, jurypræsentation, prisoverrækkelse og rigtig godt humør! Det er et event du ikke vil gå glip af.

 

Kom med dit filmhold, kom alene, eller tag hele din klasse med. Du vil både kunne se en masse fremragende nye film og møde nogle af de dygtigste filmfolk. Flere steder i landet byder regionerne også på gratis frokost eller andre forfriskninger til filmfesten.

 

Juryen uddeler prisen for Bedste Film i to alderskategorier, og i de fleste regioner vælger publikum også deres yndlingsfilm i hver kategori. Derudover vælger juryen yderligere et antal film, der går videre til finalen.

 

De regionale filmfester er gratis for alle. 

Find din regionale filmfest i:

 

Regler 2020

Alderskategorier

Der er to alderskategorier på TheNextFilmFestival. For begge kategorier gælder det, at det er instruktørens alder ved filmens første visning nogensinde, som er afgørende for, hvilken alderskategori filmen tilhører.

U16 - film lavet unge, der ikke er ældre end 16 år.

U21 - film lavet af unge der ikke er yngre end 17 år og ikke ældre end 21 år.

 

Filmens længde

Helt generelt anbefaler vi så korte film som overhovedet muligt. Men reglen er:

 • Max 15 minutter hvis du deltager i alderskategorien U21

 • Max 10 minutter hvis du deltager i alderskategorien U16

 

NB. Rulletekster, titel osv. skal være inkluderet i den angivne tid. Der gives ikke dispensation for film, der er for lange.

 

Clearet musik

Al musik skal være clearet med rettighedshaveren. TheNextFilmFestival tilbyder gratis, professionel  filmmusik. Se mere her.

Din film på YouTube

For at deltage i TheNextFilmFestival skal du selv uploade din film på youtube. Du skal have uploadet den inden du tilmelder dig. Upload den i så høj kvalitet som muligt.

 

Under tilmelding skal du sende os linket til din film, og så sørger vi for at samle dem i særlige TheNextFilmFestival-kanaler, så juryen og andre interesserede kan se dem. Det er let at uploade film til youtube når først du har oprettet en bruger. Bemærk: du kan IKKE sende os filmen som et link eller via google docs osv. 

Øvrige regler

 • Filmen skal være lavet i 2018, 2019 eller 2020 (men må ikke tidligere have været indsendt til TheNextFilmFestival).

 • Filmen skal være af en rimelig teknisk standard.

 • Den skal være redigeret (med mindre det er et MEGET bevidst valg, at den ikke er).

 • Man skal kunne høre hvad der bliver sagt.

 • Hvis filmen er på et andet sprog end dansk, skal der være danske undertekster.

 • Der skal være credits.

 

De fem regioner

Din film bliver i første omgang vist på den regionale Filmfest. Du skal beslutte, hvilken region du tilmelder din film. Det vil oftest være den region du bor i, men hvis du f.eks. har lavet filmen på en efterskole, vil du måske hellere melde filmen til i skolens region.

Få musik til din film

 

Alle film der deltager i TheNextFilmFestival, SKAL have clearet musikrettighederne. Har de ikke det, kan de ikke deltage.


Vi kan tilbyde en fantastisk mulighed for at downloade musik fra APPOLO MUSIC og deres musikdatabase findthetune.com.

Der er kun tre betingelser:

 1. din film må ikke være en kommerciel film (dvs. støttet og betalt af et selskab).

 2. Den skal laves med den intention at deltage i TheNextFilmFestival, og skal derfor overholde vores regler.

 3. Når du har lavet filmen færdig skal du rapportere til findthetune hvilken musik du har brugt, og hvor meget du har brugt. De oplysninger skal de bruge til at aflønne deres kunstnere – men du skal ikke betale noget.

findthetune.com er en fantastisk hjemmeside. Der er mange hundrede tusind numre, så giv ikke op bare fordi du ikke kan finde det du vil bruge lige med det samme. Du finder ikke dine yndlings rock eller pophit, men masser af fantastisk stemningsladet musik i alle genrer.

Bemærk at der kan gå op til 7 dage inden du modtager dit password.

For at få et password skriver du til Lars Bisgaard på Apollo Music – lars@apollomusic.dk.

 

Skriv at du skal bruge musikken til en film til TheNextFilmFestival.

Skriv også:

– Film/Projekt titel

– Kontaktperson (Voksen, 18+)

– Telefonnummer

– E-mail adresse

 

Tilmelding

DEADLINE 2020: 15. Maj kl. 12:00

Tilmeld din film her!

Husk at du gerne må tage til filmfestival, selvom at du ikke deltager med en film.

Lav en vinderfilm

 

Der findes naturligvis ikke en færdig opskrift på, hvordan man vinder en filmfestival, men vi kan godt fortælle hvad du ikke nødvendigvis har brug for: overlegen teknik; dyre kostumer og fantastiske special effects.

Både juryerne og publikum til TheNextFilmFestival stemmer med hjertet. En godt fortalt god historie, en modig og veludført ide, en film der får tilskueren til at føle, grine eller græde. Det er det, der tæller.

Film der ved første øjekast imponerer med blændende teknik eller komplicerede ideer har ofte tabt til en fin lille film, der har ramt med noget ægte og ærligt, noget originalt og interessant i stedet for noget fortænkt og forstillet

Selvfølgelig vil det ikke skade, hvis en film både har en fantastisk ide, en velskrevet historie OG rigtig god teknik, men teknik og maner uden noget på hjerte kommer ikke nødvendigvis langt.

Så frygt ikke konkurrenter med det nyeste kamera og det dyreste klippeprogram. Kom glad med din gode film, selvom den måske knitrer og stikker lidt hist og pist.

En virkeligt godt råd er dog at se meget kritisk på længden af din film. Vi ser mange film af unge hvor op imod halvdelen af filmen er lange OG kedelige transportscener, eller scener hvor hovedpersonen sidder og ser trist ud eller læser en fortænkt filosofisk betragtning op. Alle de ting KAN godt fungere i en film – men det gør de meget sjældent. Det er flot i sig selv at du har skrevet og optaget de ting, men overvej nøje om det egentlig vil være interessant for andre end dig selv. Få altid nogen til at se filmen igennem og bed om deres ærlige mening inden du klipper helt færdigt. Det kan godt gøre ondt, men det er som regel godt for filmen. Hellere tre gode minutter, som får juryen til at ønske filmen var længere, end otte minutter som får juryen til at ønske, at den var stoppet for længe siden.

Vi belønner det, der bevæger os mest. Du har vores interesse – brug den med omtanke.

Se nogle af de tidligere vinderfilm herunder.

 

Tidligere vindere

Vindere af TheNextFilmFestival International 2018

Key
Sheet Fort, no link
Sheet Fort, no link
Vis mere

TheNextFilmFestival International Audience Award

Best International Script
 

The Zentropa Award

(Best International film)

Vindere af TheNextFilmFestival U21 2018

Svævende Soldater
Det Hun Så
Faceless
Vis mere

Filmtalentprisen

(Bedste film)

Danske Filminstruktører Prisen

(Bedste åben klasse)

Station Next Prisen

(Bedste fiktion)
 

Svævende Soldater
Svævende Soldater
Vis mere

Regner Grasten Film Prisen

(Publikumsprisen)

Station Next Prisen

(Bedste manus/idé)

Vindere af TheNextFilmFestival U16 2018

Den Tunge Ende
Det' Bare For Sjov
Eigil & Aske, Den Tunge Ende
Vis mere

Station Next Prisen

(Bedste film)

Nordisk Film Biograf Odense Prisen

(Publikumsprisen)

Bedste skuespiller
 

Julie Jensen, Det' Bare For Sjov
Den Blå Fisk
Vis mere

Bedste skuespillerinde

Danske Filminstruktører Prisen

(Bedste manus/idé)

Vindere af Skolefilmfestivalfinalen 2018

Kønsflip
Mathias Faarborg, Frem i lyset
Julie K. Jørgensen, Pigen i Dammen
Vis mere

Station Nexts Manuskriptpris

(Bedste manus/idé)

Bedste skuespiller

Bedste skuespillerinde
 

Ligeglad
Manden fra Priorgade
Kønsflip
Vis mere

Station Nexts Publikumspris 

Special Mention

Nordisk Film Biograf Odense Prisen

(Bedste film)

Tidligere vindere af Bedste film U21

 

2016

2015

2014

Manden med Paraplyen
BOY
Cherrybombs
Vis mere
Om Vold
At være Anna
Vis mere

2013

2012